Ystävätoiminta

Ystävä muurien sisällä

VAO ry:n Ystävätoiminnan kautta vangit etsivät kirjeystäviä! 

Useat vangit ovat yksinäisiä ja suorittavat pitkiäkin vankeusrangaistuksia ilman kontaktia ulkomaailmaan. Osalla heistä ei ole läheisiä tai ystäviä, jotka pitävät yhteyttä.

Kirje muurien toiselta puolelta piristää päiviä vankilassa, tuo kuulumisia normaalista elämästä muurien toiselta puolelta ja parhaimmillaan auttaa kiinnittymisessä yhteiskuntaan vapautumisen jälkeen.

Kuka voi kirjoittaa vangille?

Sinä yli 18 vuotias henkilö, joka haluat kirjeystävän ja suhtaudut avoimin mielin jokaiseen ihmiseen, hänen taustastaan huolimatta. Sinulla on aikaa kirjoittaa kirje säännöllisesti ja oma elämän tilanteesi on tasainen. VAO ry:n näkemys on, että kummankaan osapuolen ei tarvitse jakaa henkilökohtaisia asioitaan, vaan kirjeet voivat keskittyä ajatusten vaihtoon ja arjen yleisistä asioista keskusteluun.

VAO ry saattaa kirjeystävät yhteen

VAO ry julkaisee nettisivustollaan vankilassa olevien henkilöiden ilmoitukset. Ilmoitukset eivät saa sisältää nimiä tai kuvia. Tietystä ilmoituksesta kiinnostunut henkilö ottaa alla olevalla lomakkeella yhteyttä järjestöömme ja saa kauttamme henkilön yhteystiedot.

Huomioitavaa

Pyrimme ehkäisemään kaikki väärinkäytökset, mutta emme vastaa kahden yksityishenkilön välisestä yhteydenpidosta. Emme luovuta yhteystietoja epämääräisin perustein. Kiellämme rahallisen tukemiseen yksityishenkilöiden välillä. Suosittelemme yhteyden pitämistä vain kirjeitse, vain vankeus aikana.


Kirjeystävää etsivät:

1. Mies 56v.

Sukevan vankila

"Olen 56v. mies. Lapsia kahdesta liitosta, tyttö ja 2 poikaa. Yrityselämässä noin 30v. Ennen tuomiota harrastuksiin on kuulunut luonnossa samoilu, kalastuksen ja marjastuksen ohella. Tulevaisuudessa tarkoitus matkustella ympäri maailmaa, unohtamatta ihanaa kotimaata. Ja Lappia. Hengelliset asiat ovat minulle melko tärkeitä."

2. Mies 43v.

Sukevan vankila

"Olen 43v. mies. Haen kirjekaveria naisesta ikähaarukalla 30-50v. Olen urheilullinen, hauska, puhelias, ihmisten kanssa toimeentuleva. Olen 173cm pitkä ja painoa 85kg. Olen EK vanki ja haen kaikenlaisia kirjekaveria. Minulla on kaksi lasta, poika 15v ja tyttö 12v. Olen kova kirjoittelemaan. Tykkään kuunnella musiikkia paljon. Heviä, rokkia ja varsinkin perjantai iltaisin radio Novalta Retro-iltaa. Se on viikon kohokohta."

3. Mies 43v.

Sukevan vankila

"Olen vuonna 1976 syntynyt. Harrastuksia on punttisali ja musiikki. Etsin kirjeystävää naispuoleisesta henkilöstä 30-37v."


Haluan kirjeystäväksi ilmoituksen jättäneelle vangille

Info

  • VAO ry ottaa yhteyttä sähköpostitse lomakkeen täyttäneeseen henkilöön ja luovuttaa vankeudessa olevan henkilön yhteystiedot kirjeen kirjoittamista varten.
  • Ensimmäisen kirjeen mukana on hyvä lähettää vastauskuori postimerkillä varustettuna vankilaan.
  • VAO ry ei luovuta siviilissä olevan henkilön yhteystietoja vangille jonka kirjeystäväksi hän haluaa.
  •  Ystävätoiminta on täysin luottamuksellista. VAO ry ei säilytä tai jaa toimintaan osallistuvien henkilötietoja ulkopuolisille.

VAO ry:n Ystävätoiminnasta vastaavat:


Ystävätoiminnan koordinaattori

-


Yhteyshenkilö
Saku Viiru
Sukevan vankila

PL 2
74345 Kalliosuo