VAO ry:n Blogit


Toiminnanjohtaja

 

Olen VAO ry:n toiminnanjohtaja ja ohjannut järjestön toimintaa vuodesta 2017 alkaen. Kirjoitan ajankohtaisista asioista ja kokemuksista. Haluan myös nostaa julkiseen keskusteluun niitä haasteita ja onnistumisia, joita asiakasryhmämme kohtaa yhteiskunnassa.

- Sanja SateenrantaKoronavuosi on koetellut Suomea ja koko maailmaa. Se on koskettanut meidän kaikkien arkea. Monin tavoin se on koetellut myös järjestöämme ja voikin sanoa, että viimeinen vuosi on ollut hiljaiseloa toiminnassamme. Asiakkaidemme ja kohderyhmämme tuen tarve ei ole kadonnut, päinvastoin se on jopa lisääntynyt korona aikana. Valitettavasti tämän...

Reilu 2 vuotta on kulunut siitä, kun silloisen VAO ry:n puheenjohtajan kanssa sovimme vertaistukiryhmän perustamisesta Jyväskylään. Samalla sain ehdotuksen tulla yhdistykseen töihin, mikäli uusi hanke alkaa. Mietin silloin mielessäni, että tämän yhdistyksen toiminta on tärkeää ja tätä voisi kehittää monella tavoin. Kahden vuoden aikana on...

Vankilat ovat avain asemassa, kun puhutaan vankien perhesuhteista. Tässä roolissaan ehkä tahtomattaan, mutta vankeuden mukanaan tuomat rajoitukset heijastuvat suoraan perheisiin.

Vankeus koskettaa aina koko perhettä. Se on valtava elämänmuutos, johon kukaan ei pysty ennalta täysin valmistautumaan. Yhden perheenjäsenen poistuminen kodista vaikuttaa koko perheeseen. Sen lisäksi se vaikuttaa koko vangin lähipiiriin.