Ystävä muurien sisällä

16.10.2018

VAO ry aloittaa Ystävätoiminnan!

Ystävätoiminnan kautta vankilassa olevat henkilöt voivat etsiä kirjeystäväkseen siviilissä olevia henkilöitä.

Useat vangit ovat yksinäisiä ja suorittavat pitkiäkin vankeusrangaistuksia ilman kontaktia ulkomaailmaan. Osalla heistä ei ole läheisiä tai ystäviä, jotka pitäisivät yhteyttä. 

Kirje muurien toiselta puolelta piristää päiviä vankilassa, tuo kuulumisia normaalista elämästä muurien toiselta puolelta ja parhaimmillaan auttaa kiinnittymisessä yhteiskuntaan vapautumisen jälkeen.

Kuka voi kirjoittaa vangille?

Sinä joka haluat kirjeystävän ja suhtaudut avoimin mielin jokaiseen ihmiseen, hänen taustastaan huolimatta. Sinulla on aikaa kirjoittaa kirje säännöllisesti ja oma elämäntilanteesi on tasainen. VAO ry:n näkemys on, että kummankaan osapuolen ei tarvitse jakaa henkilökohtaisia asioitaan, vaan kirjeet voivat keskittyä ajatusten vaihtoon ja arjen yleisistä asioista keskusteluun.

VAO ry saattaa kirjeystävät yhteen

VAO ry julkaisee nettisivustollaan vankilassa olevien henkilöiden ilmoitukset. Ilmoitukset eivät saa sisältää nimiä tai kuvia. Tietystä ilmoituksesta kiinnostunut henkilö ottaa yhteyttä netissä olevalla lomakkeella järjestöömme ja saa kauttamme henkilön yhteystiedot.

Pyrimme ehkäisemään kaikki väärinkäytökset. Emme luovuta yhteystietoja epämääräisin perustein. Kiellämme rahallisen tukemiseen yksityishenkilöiden välillä. Suosittelemme yhteyden pitämistä vain kirjeitse, vain vankeusaikana.

Toiminta avautuu pian nettisivustollemme! Seuraa tiedoittelua!

Lisätietoja toiminnasta antaa
Sanja Sateenranta
sanja.sateenranta@vaory.fi