Toiminnanjohtajan Blogi / Kahden vuoden etapilla

04.12.2018

Reilu 2 vuotta on kulunut siitä, kun silloisen VAO ry:n puheenjohtajan kanssa sovimme vertaistukiryhmän perustamisesta Jyväskylään. Samalla sain ehdotuksen tulla yhdistykseen töihin, mikäli uusi hanke alkaa. Mietin silloin mielessäni, että tämän yhdistyksen toiminta on tärkeää ja tätä voisi kehittää monella tavoin. Kahden vuoden aikana on yhdistyksessä tapahtunut paljon. Minusta tuli yhdistyksen puheenjohtaja ja myöhemmin toiminnanjohtaja. Siten päätoiminen työni on nykyisin VAO ry:ssä.

Tänä päivänä yhdistys on hyvin erilainen, kuin 2 vuotta sitten. Se on elävämpi ja monipuolisempi. Tämä kahden vuoden matka ei ole ollut aina helppo. On täytynyt kulkea omaa tietä ja tehdä päätöksiä, joita aiemmin ei ole tehty. Se on vaatinut paljon työtä toimijoiltamme ja ennakkoluulotonta tarttumista uusiin asioihin. Se on sisältänyt myös luopumista ja kritiikin kestämistä. Ennen kaikkea minusta on ollut ihana nähdä tämän yhdistyksen heräävän henkiin ja uusien ihmisten virtaavan toimintaan mukaan. On mahtavaa nähdä uusien toimijoiden into viedä järjestöä eteenpäin.

Tämän vuoden isoin ponnistus on ollut heinäkuussa avattu Tukipisteemme. Tukipiste on osoittautunut erittäin tarpeelliseksi. Avun tarvitsijat ovat löytäneet meidät. Asiakkaamme ovatkin kommentoineet, että miten aiemmin pärjättiin ilman tätä. Tukipiste antaa tietoa ja tukea koko Suomen alueella. Puhelinaikoja varataan eniten, sen lisäksi tuen tarvitsijoita tavataan. Vaikka asiakkaan kodissa. Työntekijälle Tukipiste on hyvin liikkuvaa työtä. 

Tukipisteen nykyinen vuokrasopimus on päättymäisillään ja juuri nyt hallitus etsii soveltuvia tiloja Tukipisteelle vuodelle 2019. Toiminta jatkuu tauotta myös muuton yli. Vuotta on vielä hieman jäljellä. Sinä aikana tehdään vielä monen monta juttua, tavataan monta ihmistä ja paketoidaan tämä vuosi Jouluun.

Vuodelle 2019 meillä on suuria suunnitelmia. Kuten aina, rahoituspäätösten mukana näemme mitä pystymme toteuttamaan. Toivon VAO ry:lle onnea ja laajenemisen mahdollisuuksia. Odotan innolla uusien ihmisten kohtaamista ja sitä hyvää yhteishenkeä, joka meillä on tänäkin vuonna vallinnut.

Tällä henkilökohtaisella kahden vuoden etapilla on rohkaisevaa huomata, että olemme oikealla tiellä toimintamme linjauksessa ja VAO ry on sydämen asia isolle joukolle ihmisiä tässä maassa -vankiloissa ja siviilissä.

Kiitos kun olette mukana!


Toiminnanjohtajan Blogi

-Sanja Sateenranta