Meren ja muurien takaa Blogi / Nyt jännittää!

08.11.2018

Tämä on ensimmäinen suomenkielinen blogipostaukseni, vaikka olen pitänyt aiheeseen liittymätöntä blogia jo jonkin aikaa. Olen Aleksanteri Grönlund, freelance-kirjoittaja ja elokuvantekijä. Ja seurustelen yhdysvaltalaisen elinkautisvangin kanssa. Koska tyttöystäväni rikos on jokseenkin tunnettu (siihen ei liity koulua tai lapsia), en aio paljastaa hänen nimeään, vaan käytän nimimerkkiä Free, joksi hän itse kutsuu itseään.

Tässä blogissa kerron pitkälti omia tuntojani. Etäsuhde on aivan erilainen, kun välissä on valtameri, puoli maailmaa ja sen jälkeen vielä piikkilankapäällysteinen aita. Tätä kirjoittaessani rakkaani on juuri ollut viisi viikkoa vankilan sairaalassa kroonisen terveysongelmansa takia, jona aikana en kuullut hänestä mitään. Oli siis stressaavat viisi viikkoa... Onneksi tällä viikolla sain viestiä: Free on kunnossa ja takaisin omalla osastollaan, sopivasti Halloweenin viettoon :)

Tapasin Freen reilu vuosi sitten, kun aloin kirjoittamaan vangeille puhtaasti hyväntekeväisyysprojektina. Miksi en valinnut lähempää? Ihan siitä syystä, että Yhdysvalloissa on toimivat kirjekaveriohjelmat vangeille. Näihin ovat selkeät nettisaitit, jotka käyn läpi myöhemmin, että voin antaa kunnon kuvan niille, jotka ovat kiinnostuneet kirjeenvaihdosta. Tosin tätä kirjoittaessani ei tarvitse USA:sta asti etsiä kirjekaveria, sillä olemme VAO ry:ssä saamassa pystyyn täällä Suomessa toimivan kirjekaveriohjelman.

Monet vangit ovat yksinäisiä, jonka lisäksi he elävät hyvin negatiivisten, jopa myrkyllisten, ihmisten keskellä. Tällaisessa ympäristössä on helppo jäädä rikos- ja laitoskierteeseen. Yksikin ystävä ulkopuolelta saatta katkaista tällaisen kierteen. Ja kuka tietää, vaikka siitä tulisi jotain isompaakin, kuten minun ja Freen kohdalla on tapahtunut!

Kiitos kun luit! Tätä blogia päivitän kerran viikossa. Nähdään siis viikon päästä!


Meren ja muurien takaa Blogi

-Aleksanteri