Meren ja muurien takaa -Blogi / Orjattareni

08.01.2019

Hei!

Pahoittelut etten ole kirjoittanut vähään aikaan... Keskityin joulukuun pitkälti muihin asioihin. Kommunikointi Freen kanssa on ollut hieman vaikeaa, koska sähköpostipalvelu Jpay:n kioski vankilassa on rikki toista kuukautta. Ilmeisesti laitos ei pidä sitä kaikkein tärkeimpänä korjattavana. Tai sitten kukaan vangeista ei ole valittanut.

Ja se on vankila systeemeissä pahin puute nykyään: Luottamuksen puute henkilökuntaan ja välinpitämättömyys henkilökunnan kohdalla. Vangit ja henkilökunta on tiukasti jaettu erilleen. Ongelmana on, että vankilat nykyään keskittyvät enemmän rankaisemiseen kuin rakentamiseen. Nämä ovat vankeinhoidon kaksi koulukuntaa, jotka tulevat pitkään kilpailemaan keskenään. Minun mielipiteeni: Ainoa keino vähentää rikollisuutta on keskittyä vangin itsetunnon kohentamiseen ja koulutukseen. USA:n kohdalla ongelma on tietysti siinä että vankilat ovat bisnestä. Ja ne ovat tuottavaa bisnestä, jos unohtaa inhimillisyyden.

Free on onneksi osavaltionsa parhaassa naisvankilassa. Hän käy lukiota ja on töissä. Vankien töissäkäynti on kaksipiippuinen ase: Toisaalta vanki saa työkokemusta ja tekemistä. Toisaalta työstä ei saa palkkaa ja monet amerikkalaiset yritykset hyötyvät vankityövoimasta. Toisin sanoen vankityövoima on lähimpänä orjuutta nykyään.

Yhteiskunnassa on paljon ongelmia. Onneksi meillä on vielä ihmisyys <3

Kiitos lukemisesta! Muista vilkaista myös Vangin Vaimo ja Sanjan blogi!


Meren ja muurien takaa -Blogi

-Aleksanteri