Meren ja muurien takaa Blogi / Jokapäiväistä kalterielämää

30.01.2019

Yhdysvaltain vankiloista liikkuu aika rankkoja juttuja, joista monet ovat totta. Monissa osavaltioissa vankilat perustuvat enemmän rankaisemiseen kuin kuntouttamiseen. Niin myös Freen osavaltiossa. Siksi onkin mielenkiintoista, että hänen elämänsä kaltereiden takana on aika tavallista. Niin tavallista, kuin mahdollista ainakin.

Hän työskentelee, tällä hetkellä osa-aikaisesti siivouksessa, kunnes löytää toisen työn. Lisäksi hän opiskelee ammattia kirjekurssilla. Vapaa-aikana hän käy vertaistukiryhmissä. Sen jälkeen hengailua ystävien kanssa, pelaa lauta- sekä videopelejä ja katsoo elokuvia. Viime kesään asti hänellä oli myös lemmikkinä itse kesyttämänsä taskurotta, jonka hän päästi vapaaksi jouduttuaan sairaalaan!

Free on myös innokas lukija, joka lukee kirjoja laidasta laitaan, kuten minäkin. Hän on lahjakas kirjoittaja, ja kirjoitusprojektit vievätkin osan hänen vapaa-ajastaan. Tietysti vankila on aina vankila, mutta paljon on myös kiinni vangin omasta asenteesta, miten tuomionsa ottaa. Free ottaa kaiken irti omastaan. Rajoituksista huolimatta se on hänen elämäänsä ja hän pyrkii olemaan paras mahdollinen itsensä.

Kiitos lukemisesta! Muista myös tsekata Vangin Vaimon ja Sanjan blogit! Lisäksi VAO:sta sekä minusta ja Sanjasta on nyt juttu tamperelaisessa Moreenimediassa, jonka voit lukea täältä!


Meren ja muurien takaa Blogi

-Aleksanteri