Blogi Elinkautinen äitiys / Kun olet rikollinen itsekin!

27.11.2019

Niin siis mistä mä jäisin muka kiinni? Siitä, että olen pukeutunut niin, että musta tehdään rikollinen. Kun menet tapaamaan vankia, olet rikollinen. Sua kohdellaan kuin olisit rikollinen.

Vangin omaisena joutuu niinkin törkeisiin ihmisloukkauksiin kuin riisuminen. Kuinka moni teistä haluaisi vapaaehtoisesti riisuutua ventovieraan ihmisen edessä "tissisilteen" vain siksi, että olet menossa tapaamaan lastasi...Hmmm.

Itse paljon raskaan psykiatrian yksiköissä työtä tehneenä mietin paljon sitä, mihin meillä on oikeus puuttua silloin, kun on pakko. Juu, onhan aina laki, jota noudatetaan ja nähnyt kyllä tässäkin tilanteessa sen, että lakia on noudatettu: jos metallinpaljastin piippaa, niin tottakai ihmisestä poistetaan kaikki metalli, oli se sitten napakoru, hiuslisäke tai rintaliivit. Jotenkin vaan oma "metalliesineiden poisto" ei nyt mennyt ihan mun tajuntaani....

Kone sanoo, missä kohdassa piippaa. Minun kohdalla se piippasi rintakehän alueella. Isäni kävi vankilassa noin kuukausi ennen minua ja hänelle sanottiin, että piippaa lantion alueella. Eli laitteisto on ensiluokkaista, niiden käyttäjät vielä lapsen kengissä. Minä olin valmis vetäisemään paidan ylös ja tempaisemaan rintaliivit näkösälle, mutta miesvartijat kauhistuivat ja kehottivat odottamaan naisvartijaa. Isäni kohdalla paikansivat "titaanilonkan" käsiskannerilla kyllä lonkan alueelle, mutta penäsivät, että "Pitäisi olla lääkärintodistus!!!" Siitä lääkärintodistuksesta kyllä jauhettiin, mutta vanhaa UKKIA ei sentään RIISUTETTU!!! Ja samainen ukin metallilonkka tuli edellisenä päivänä kotiin Dubaista, eli: "Mietihän nyt Rikosseuraamuslaitos oikeesti, että mikähän instanssi teillä toimii???" Todellakin melko mielivaltaista "metallinpaljastusta". :-) :-) :-)

Kuullut vangeilta, että kun vankikavereiden omaisia on tullut vankilaan vierailuille, niin AIKUISTEN OIKEASTI jopa kepeillä tai rollaattorilla käveleviä vanhoja mummuja, todellakin vanhuksia, on kyykytetty, riisutettu ja kohdeltu törkeästi vartijoiden toimesta. Itse koin toiminnan viime sunnuntaina niin nöyryyttävänä ja mä kuitenkin olen pukenut ja riisunut unisex-pukuhuoneessa viimeiset 5 vuotta työpaikalla mun mies- ja naistyökavereiden kanssa!!!! En olisi ajatellut, että asia olisi niin paha. Mutta pakko kertoa, että kokemus ei ollut miellyttävä... Kun joku muka leikkii VIRANOMAISTA!!!!!!

Niinpä, kyllähän vankilassa pitää joku roti olla!!!!! Mutta milloin me omaiset saataisiin jonkinlainen arvostus ja kunnioitus itseämme kohtaan? Ymmärrän turvallisuuden ja sen tuomat haasteet, mutta kun puolet vangeista kävelee "silmät leipälautasina" niin kuinka kummassa mummin, äidin tai muun kärsivän lähisukulaisen kohtelu voi mennä tälle tasolle??? Hankkikaa jumalauta se keino, millä estätte huumeiden pääsyn vankiloihin, lopettakaa se oma korruptio, mitä harrastatte ja menkää ihmissuhde-koulutuksiin. Meillä omaisilla, jotka plekseihin tullaan, on tarkoitus aika vilpitön. Kuten jo metallinpaljastinkin sen teille kertoo. Mikä huume voisi olla se, et laite reagoisi? Okei joo...gamma... No joo, ymmärrän teitä silleen, mut en mä sitä liiveissäni sinne tuo. Sitä piikitetään noin 0,001 mg suoneen, jos sitä joku haluaa käyttää. En mä saa lakkaa tuotua mukanani vaikka kuinka yrittäisin!!!

Nyt en jaksa enää puhua siitä, miten huumeita joutuu vankilaan. Kyllä koko Suomi tietää sen, miten huumeet päätyy vankiloihin. Ja jos ei tiennyt, lukekaa mun fb-sivuilta. Mä puhun ainoastaan siitä, kun ei ole keinoja hoitaa ongelmaa, niin löydetään niitä kohtia, kuinka ihmistä nöyryytetään tai keksitään se oma keino saada kaikki kuulostamaan siltä, kuin se yhteiskunnan rattaille kelpaa... Poikani kertoi, että oli ylpeä kun ei ole rangaistusmerkintää...niin kyllähän se rangaistusmerkintä tehtiin, väkisin, vaikka vaan T-paidoista... Samalla kun puolet vangeista juoksee pitkin käytäviä niin "pöllyissä kuin olla ja voi"... Ai hitto kun välillä ottaa päähän niin moni asia...

Sukevallahan oli ollut taas niin mielenkiintoinen viikonloppu: Joku oli saanut jostain jotain ja jotkut vangeista oli olleet aivan pöllyissä. Koska nämä muutamat vangit olivat vaeltaneet "zombeina käytävillä" niin vartijat lukitsivat kaikki koppeihinsa turvallisuussyistä 24h, koppihoitoa kaikille, jotta mokomat perkeleet oppivat, ja jotta heidän omaisetkin sitten oppivat, että "täällä ei moista perseilyä sallita!!!" Kyllä omaiset oppivat! Arvatkaa, kuinka monta puhelua tuona vuorokautena soitettiin sairaalaan? Kun ei se normipuhelu toteutunutkaan? Omainen ajattelee aina pahinta. Jos olet 6 vuotta saanut puhelun aina samaan aikaan, ja tänään et...mietipä itse jos yrittäisit tavoittaa omaa omaistasi??? Voi kun tähän huumepolitiikkaan syvennyttäisiin yhtä suurella intohimolla kuin minun kaaritukiini tai isäni tekolonkkiin!!!

Niin, miksi omaisesta tuntuu aina siltä, että on rikollinen? Jotenkin aina terapeutit ja ystävät pitävät meitä pinnalla sanomalla, että "Onko pakko lyödä vielä kerran lyötyä?" He eivät kuitenkaan elä sitä elämää, jota me kohtaamme joka ikinen päivä. Nämä kokemukset eivät ole terapeuttien "kaavojen mukaisia", näille kokemuksille ei ole sanoja. Paitsi MINUN sanat, ne mitä mä koen, tunnen ja elän. Joka ikinen päivä.

Mä en ole rikollinen. Mä puhun vankien puolesta. Tiedän ja kyseenalaistan aika monia asioita. Mä olen sekä rikollisen äiti, että vangin ystävä. Mä olen Vankien Omaisten ajatuksissa mukana.

- Taina