Vangin vaimon Blogi / Kommunikaatiokatkoksia

10.10.2018

Vankila on asioinnin kannalta hankala laitos, niin vangeille kuin meille ulkopuolisillekin. Vangit joutuvat "laputtamaan" kaikki pyyntönsä eli asiat hoidetaan vanhanaikaisesti paperilla. 

Me muurien ulkopuolelta voimme laittaa sähköpostia, mikäli meillä on kysyttävää. No mutta mikäs avuksi, jos ei saa vastausta? Olen viestitellyt kahden vankilan kanssa, mutta toisesta en saa lainkaan vastausta ja toisesta eivät enää vastanneet, kun vaadin heitä lunastamaan lupauksensa. Kyseessä on kummassakin tapauksessa pienet asiat, mutta periaate on periaate. Kun luvataan jotain, se pidetään. Ja kun ollaan töissä niinkin suljetussa ympäristössä kuin vankila, on minun mielestäni velvollisuus vastata huolestuneiden läheisten sähköposteihin, koska kukaan ei voi marssia vankilaan kuin Kelan toimistoon. Kun on jo muutenkin erittäin vaikea viikko takana, ei kaipaa tällaista ylimääräistä taakkaa. 

Mietin, missä kohtaa mättää. Olenko kirjoittanut sähköpostiosoitteen väärin - kolmesti? Ovatko kyseiset henkilöt pitkällä lomalla - kaikki yhtäaikaa? Vai olenko päätynyt jollekin mustalle listalle, koska olen tomerasti tarttunut jokaiseen epäkohtaan ja tuonut sen esille?


Vangin vaimon Blogi

- Johanna