Elinkautinen äitiys / Negatiivisuusvinouma!!!

12.11.2019

Olen jo aiemmin kirjoittanut, kuinka olen ollut Anna Andersénin luennoilla, jotka ovat antaneet mulle niin paljon. Jopa niin paljon, että olen jo parikin blogia nimennyt luennoilta saamieni ajatusten mukaan. Ja käyttänyt luennolta saamiani ajatuksia blogeissani. Nyt teen sen vielä kerran!!!!

Osallistuin tänään samaisen Annan luennolle neljättä kertaa!!!! Kyllä mä mietin, että voinko saada mitään enää ulos ko. luennosta/ ko. ihmisestä. (Lue aikaisemmat blogini aiheista itsemyötätunto ja resilienssi.) Yllätyin, koska siinä prosessissa, kun ihminen etsii itseään tai uutta omaa elämäänsä, mikään ei ole liikaa!!!! Eli kyllä vielä sain!

Nyt vaan kyseessä oleva luento ei enää vienyt mua siihen samaan flow-tilaan: Olenko mä siirtynyt seuraavalle levelille? Osaanko mä jo nää asiat?

Tätä samaa asiaa pohtinut, kun KRITS (Kriminaalihuollon tukisäätiö) alkoi järjestää äideille tuki-/virkistys-/voimavaraviikonloppuleirejä. Tarviinko mä vielä tukea? Tarviinko mä tämänkaltaista apua enää? Mä kirjoitan blogia, olen valovuosien päässä toipumisessa niistä äideistä, jotka ovat vasta "tuoreita". Pilaanko mä niitten leirin menemällä sinne omalla yyber-positiivisella asenteellani, näyttämällä olevani selviytyjä ja mulla on ihan hyvä olla ja ennen kaikkea tää blogi!! Päätin olla menemättä.

Tän päivän luennolta heräsi mietteitä: "Negatiivisuusvinouma". Tarkoittaa sitä, kun menneisyys ja tulevaisuus sekoittuu..... Omalla kohdallani katsoisin asian niin, että kun menneisyys ja NYKYHETKI sekoittuu. Tulevaisuudesta ei voi tietää, menneisyyttä ei saa takas, ainoa mikä jäljelle jää on nykyhetki. Se missä elän just nyt. Mulla on tietynlainen ajatusvääristymä; mä oon blogeissani sortunut ennustamiseen, katastrofiajatteluun, leimannut, yleistänyt, käyttänyt sanontoja pitäisi/ olisi pitänyt!!!! Luojan kiitos menin sen neljännen kerran Annan luennolle, jotta aloin taas ajatella!!!!!!! Omilla aivoillani!!!

Huomaan sen itsekin!!! Ajatukseni ja tekstini ovat muuttuneet vähemmän itseäni kunnioittaviksi. Lupaan korjata sen!

Ihan mahtavimmista mahtavimpiin uutisiin kuuluu se, että lapseni on saanut valitusluvan korkeimpaan oikeuteen!!!! Taitaa olla Suomen rikoshistorian ensimmäinen kaltainen rikos, jonka KKO on ottanut käsittelyyn!!!! Nyt tapetilla ovat poliisit ja heidän tekemät tutkinnat. Syyttäjä haluaa syynätä poliisien toiminnan uudelleen ja onkin paljastunut sellaisia asioita, joita syyttäjä haluaa tuoda uudelleen oikeuden eteen.

Tämähän vahvistaa sitä mun ajatusmaailmaa siitä, että ne asiat meni juuri niin kuin lapseni sanoi. Silloin kun mä en uskonut häntä! Silloin kun hän soitti kiinniotettuna ja kysyi, "Äiti, jaksatko sä mua vielä tän tuomion, vaikka sanoit, että et enää kestä yhtään enempää osaltani." Kyllä me molemmat itkettiin. Mä uskoin, ja uskon edelleen, että oikeus voittaa ja asia käsitellään, kuten tilanne sen vaatii ja niin kuin se meni oikeasti.

Mä en uskonut omaan lapseeni, en uskonut hänen kertomukseensa vaan menin mukaan siihen "oikeusvaltio kyllä osaa " tämmöset hommat.... Mä tunnen lapseni, mä tiedän, että jos hän jotain kertoo, se on totta. Ja jos KKO sen niin sitten päättäisi, silloin koko muu maailmakin uskoisi, että mun lapsi puhui totta!!!!


Vankilakuulumisia: Mun lapseni sai ensimmäisen järjestyshäiriömerkinnän: Hänellä oli hallussa 10 kpl Vankeinhoitolaitoksen nimeämiä T-paitoja, kun maksimi on 6 kpl:tta. Perusteet: 10 paitaa palaa isommin kuin 6. Juu, ymmärrän paloturvallisuuden, mutta kun sellikaveri sai saman merkinnän siitä, että "ovisilmä" oli peitettynä sen minuutin siksi, että pystyi "rauhassa harrastamaan omaa kivaa" niin kyllä mä mietin, että kuinka moni teistä haluaisi vanhuksenne tuonne vankeinhoitolaitokseen, kuten useassa postauksissa olette sen tehneet selväksi. Kyllä varmasti siviili-ihmiset nyt heti sanoo, et "Vitun vanki, etkö osaa noudattaa sääntöjä", niin äitinä raivostuttaa se, että vankila pystyy kyllä rajoittamaan tällaista t-paita käytäntöä, muttei huumepolitiikkaa!!! Niitä on tarjolla vankilassa pilvin pimein!!!!!!!!! Ja koska vartijat ei voi puuttua huumeiden käyttöön tai niitten tulemiseen vankiloihin, niin sit pitää alkaa vittuilee niistä asioista, mitkä ovat täysin irrelevantteja! On siinäkin työ!!! Melkein käy sääliksi vanginvartijoita, kun pitää kytätä t-paitoja, vaikka silmien edessä virtaa koko ajan huumeita ja täysissä pöllyissä olevia vankeja. :-D Ei kuulemma vaan ole keinoja....

Et voi jessus niitä ihmisiä, jotka vankilaan vielä joutuvat tai toivovat, että mummut ja papatkin tuonne jatkamaan elämää!!

Eduskunnan oikeusasiamies vieraili Sukevalla 5.-7.11.2019 ja jutteli henkilökohtaisesti vankien kanssa. Luulen, että hän saa jotain aikaiseksi. Mikkelissä sai aikaan taikoja käyntinsä jälkeen!

Niin, miten voisi saada negatiivisuusvinoumasta jälleen kerran positiivisuusnousu!!!! Mulla ainakin on taas taistelutahto takaisin, enkä ehkä syytä itseäni niin paljon juuri nyt. :-D

-Taina

p.s. Mika, meillä on vuosipäivä parin päivän päästä. <3 Kiitos, että oot seissyt rinnallani koko tämän vuoden. Kiitos siitä, että sulla on ymmärrystä näistä vankeusjutuista, siksi sun kanssa on niin helppo olla. <3

-Taina